Veel gestelde vragen.

Staat je antwoord hier niet tussen?
Stuur ons dan snel een mail! Voor je het weet heb je een antwoord.

Hoe gaan jullie te werk?

Onze werkwijze is bewezen snel en doeltreffend. U geeft uw wensen aan waarbij wij u aan de hand van een aantal demo’s alle mogelijkheden kunnen laten zien. Hierna gaan we direct voor u aan de slag. Wanneer u teksten en beeldmateriaal voor de site heeft, kunt u die gewoon digitaal, via de mail, bij ons aanleveren. Binnen 1 week kunnen wij u een eerste ontwerp laten zien. U krijgt hiervoor van ons een link zodat u het ontwerp gewoon thuis achter uw pc kunt bekijken. Met uw feedback op het ontwerp gaan we weer aan de slag en dit herhalen we net zo lang tot u 100% tevreden bent. Pas daarna leveren we op! De ervaring heeft ons geleerd dat er tussen plaatsen van de opdracht en opleveren niet meer dan 2 weken hoeft te zitten.

AVG wetgeving en SSL Certificering m.b.t. privacy

Met ingang van de nieuwe AVG wetgeving vanaf mei 2018 is het noodzakelijk een aantal zaken omtrent de privacy van uw bezoekers/klanten te regelen. Een privacy statement op uw website en een SSL certificering zijn twee punten die geregeld moeten worden. Een SSL certificering (beveiligingscertificaat voor uw website) kunnen wij voor u regelen. Er zijn veel aanbieders van deze certificaten. Wij werken echter enkel met Comodo omdat dit een van de betere, veiligste en meest geaccepteerde is voor alle webbrowsers.  Hier zijn jaarlijkse kosten aan verbonden van 75 euro. U hoeft hier dan zelf niks voor te regelen: wij zorgen voor de installatie en het onderhoud.

Certificaten van andere aanbieders accepteren wij niet op onze server. Reden is dat wij onze klanten graag de beveiliging en veiligheid van onze servers willen garanderen en geen risico’s willen lopen door met certificaten van andere aanbieders te werken.

Wanneer u worstelt met het opstellen van een privacy statement voor op uw website, kunnen wij u hier, indien gewenst, met behulp van een template bij op weg helpen.

Meer informatie over de AVG vindt u via deze link.

Genoemde bedragen op onze website zijn exclusief BTW.

Hoe zit het met de domeinnaam?

Wij zijn graag 24/7 bereikbaar en lossen mogelijke problemen graag snel op. Dat is de reden dat wij niet graag afhankelijk zijn van een derde partij. Als wij op zaterdagavond een issue op willen lossen, willen we niet tot maandagochtend hoeven te wachten tot de derde partij weer bereikbaar is. Daarnaast weten we van onze eigen server 100% zeker dat deze goed beveiligd is. Van andere servers kunnen we daar alleen vanuit gaan. Deze twee punten hebben ons er toe gezet om enkel vanaf onze eigen server te werken. Mocht u elders al een domeinnaam geregistreerd hebben, dan halen we die middels een verhuiscode naar onze server. Wanneer u nog geen domeinnaam heeft, registeren wij die (uiteraard met u als eigenaar) direct op onze server.

Wij bouwen dus geen websites of webshops op domeinen die niet op onze server geregistreerd staan en dus niet door ons gehost worden.

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een goede domeinnaam? Laat het ons weten. We denken graag met u mee.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Onze prijzen omvatten een totaalpakket. Alleen wanneer u een SSL certificaat voor uw domein wilt aanschaffen (waarmee uw site is beveiligd bij het online versturen van bijv. contactgegevens, betaalgegevens etc.) komen er extra kosten bij. Deze certificering is bij wet verplicht wanneer er online betaalsystemen gebruikt worden of wanneer via de site gevoelige informatie wordt verstuurd. Deze certificaten zijn er in verschillende gradaties. Wij werken met een optimaal werkend en kwalitatief goed certificaat dat op jaarbasis 75 euro kost. De installatie en onderhoud verzorgen wij dan voor u. U kunt dit niet via een derde partij aanschaffen of installeren.

Genoemde bedragen op onze website zijn exclusief BTW.

Met welke software bouwen jullie de websites?

Wij werken met WordPress. Dit is een open source software die wereldwijd erg veel wordt gebruikt, heel gebruiksvriendelijk is en de mogelijkheid aan klanten biedt om eenvoudig zelf hun site te kunnen onderhouden.

Met welke software bouwen jullie webshops?

Voor onze webshops werken we met WooCommerce. Dit is een plugin die we in combinatie met WordPress gebruiken en alle mogelijke opties biedt voor het inrichten en onderhouden van uw shop.

Wat moet ik zelf doen bij het bouwen van mijn webshop?

Nadat wij uw website met shop hebben gebouwd en ingericht, voegen wij de eerste paar producten toe. Hiermee kunnen we het uiteindelijke resultaat laten zien. Na oplevering kunt u zelf aan de slag om de overige producten toe te voegen. U ontvangt hiervoor van ons een zelfgeschreven handleiding en uiteraard kunt u uw vragen altijd stellen. Het daadwerkelijke runnen van de shop wordt door u zelf gedaan. Tip: youtube staat vol met instructiefilmpjes over elk onderdeel van Woocommerce. Woocommerce is de plugin waarmee de shop wordt gebouwd. Naast onze handleiding zijn ook die filmpjes erg handig om u de kennis en kunde snel eigen te maken.

Hoe zorgen jullie voor de vindbaarheid van mijn site in Google?

Wij werken hiervoor met de Yoast Seo plugin die wij op elke site installeren en inrichten. We overleggen met u welke zoekwoorden we gaan gebruiken en kunnen hierin adviseren. Ook adviseren wij onze klanten een Google Analytics code aan te maken in een Google account. Deze code hangen wij voor u aan de website. Hiermee wordt zowel de vindbaarheid verhoogd en u kunt hiermee alle statistieken rondom uw site bijhouden (denk aan bezoekersaantallen, hoe komen ze op uw site etc.). Wat we niet doen, is garanties bieden met betrekking tot de ranking in Google. We doen er alles aan om uw site zo goed mogelijk vindbaar te maken maar wanneer u garanties wilt, zult u zich moeten wenden tot een SEO bureau die mogelijk op combinaties van bepaalde zoekwoorden kan garanderen dat u op een bepaalde plaats in Google naar boven komt.

Kan ik mijn website zelf veranderen en aanpassen?

Ja, na oplevering krijgt u van ons een door ons zelf geschreven handleiding die eenvoudig uitlegt hoe u zelf teksten, foto’s en dergelijke kunt aanpassen. Uiteraard staan wij in geval van vragen altijd voor u klaar!

Wat bedoelen jullie met "technisch onderhoud"?

Hiermee bedoelen we het up to date houden van de software en de beveiliging. Dit is een onderdeel van het hostingpakket en nemen wij u dus uit handen. U heeft hier geen omkijken naar.

Kan ik jullie inschakelen als er grote aanpassingen gedaan moeten worden?

Jazeker! Wanneer de aanpassingen meer zijn dan een stukje tekst of een foto aanpassen, kunnen wij deze voor u uitvoeren. We maken vooraf een inschatting van de tijd die we er mee bezig zijn en laten u dit ook vooraf weten. Ons uurtarief hiervoor is € 42,50.

Ontwerpen jullie ook logo’s en huisstijlen?

Voor het ontwerpen van logo’s en huisstijlen werken wij samen met een vaste partner. Je geeft je wensen door en onze designer ontwerpt een aantal logo’s voor je. Hier zit ongetwijfeld een logo bij dat past bij wat je zoekt. Uiteraard kan dit logo nog volledige gefinetuned worden. Als je tevreden bent, ontvang je het logo in alle bestandsformaten die je nodig zou kunnen hebben. Kosten voor het ontwerpen van een logo zijn € 150,00. Wil je ook een volledige huisstijl, visitekaartjes en dergelijke? Laat ons je wensen weten en we maken een offerte op maat!

Hoe is jullie bereikbaarheid?

Wij zijn het beste bereikbaar via de mail (info@famewebdesign.nl) of via whatsapp (06-11880634). Uiteraard zijn we telefonisch ook bereikbaar maar niet doorlopend. Tijdens afspraken met klanten of als we midden in een ontwerp proces zitten, staat onze telefoon vaak op “stil”.