Cursus Webdesign: zelf website / webshop bouwen in WordPress

Misschien heb je het al ontdekt: WordPress cursussen zijn er veel. Heel veel! Wat onderscheidt ons van de rest? Dat leggen we je graag uit.

Voor je zo ver bent dat je daadwerkelijk met ontwerpen en bouwen kan beginnen, moet je eerst door een heel ander en technisch proces. Immers, er moet een domeinnaam geregistreerd worden, daar moet WordPress op geïnstalleerd worden, er moet een template/theme gekozen worden wat ook weer geïnstalleerd moet worden en dan hebben we het nog niet over belangrijke plugins die je moet installeren om bijv. de beveiliging van je site te garanderen.

Al deze bovengenoemde stappen nemen we je uit handen.

Wanneer je onze cursus volgt, kan je direct met het leuke gedeelte aan de slag! Wij installeren WordPress, template, plugins en regelen de professionele beveiliging inclusief een doorlopende licentie. Daar heb je dus alvast geen omkijken meer naar.

Een ander heel belangrijk punt waarop we ons onderscheiden, is de begeleiding en support. Van elk onderdeeltje waar je mee te maken gaat krijgen, hebben wij zelf ons eigen tutorial-filmpje gemaakt. Alles in Jip & Janneke taal zodat iedereen het snapt, ook als je totaal geen ervaring of technische kennis hebt. En in tegenstelling tot veel andere WordPress cursussen, kan je ons continue met je vragen bestoken. Begrijp je iets niet? Dan mailen we je screenshotjes die we specifiek voor jouw vraag maken.

Veel gestelde vragen die we van cursisten krijgen, nemen we op in onze kennisbank. Dit is een pagina op onze site die alleen toegankelijk is voor onze cursisten en waar specifieke vragen die misschien niet in een tutorial-filmpje aan bod komen, uitgelegd worden. Ook weer met zowel tekst als screenshots zodat het meteen duidelijk is.

Kortom, heb je een website nodig en lijkt het je leuk om deze zelf te ontwerpen en bouwen? Dan kan je geen betere keuze maken door je aan te melden voor onze cursus!

Inhoud van de cursus:

 • Registratie domeinnaam

  Wij registreren je domeinnaam op onze server.

 • Installatie WordPress

  Wij zorgen ervoor dat WordPress op je domein is geïnstalleerd.

 • Installatie template/theme

  Ook installeren wij het template/theme voor je zodat je direct aan de slag kunt.

 • Toegang cursusmateriaal

  Je krijgt toegang tot de cursuspagina met alle nieuwtjes en vragen en antwoorden van cursisten. Ook vind je hier talloze YouTube filmpjes (via ons afgeschermd YouTube kanaal) waarin alle tools die je nodig hebt voor het bouwen van je site duidelijk worden uitgelegd. Denk hierbij aan onder andere de volgende onderdelen:

  • hoe maak je pagina’s
  • hoe maak je een menu
  • hoe plaats je teksten en hoe maak je deze op
  • hoe plaats je foto’s
  • hoe plaats je een logo op je site
  • hoe maak je een contactformulier
  • hoe maak je foto galerijen
  • hoe maak je foto sliders
  • hoe maak je een blog pagina
  • hoe plaats je berichten op deze blog
  • hoe maak je een portfolio
  • hoe zet je testimonials / referenties op je site
  • hoe plaats je mooie achtergronden
  • hoe maak je linkjes naar je social media kanalen
  • hoe installeer ik een demo (waarvan er ongeveer 25 in het template zitten). Uitleg over de demo’s vind je verderop.
  • hoe kan ik de vindbaarheid in Google vergroten
  • hoe installeer ik een plugin
  • en nog veel meer.
 • Shop toevoegen?

  Wil je een webshop toevoegen aan je site? Dan installeren wij WooCommerce voor je. Dit is een eenvoudige software om shops op te zetten. In onze YouTube filmpjes laten we zien hoe je de basis instellingen maakt: hoe maak je product categorieën, hoe voeg je producten toe, hoe maak je de basis instellingen voor wat betreft verzenden, betaalopties, BTW etc.

 • Support

  Twaalf maanden onbeperkt support: wil je iets wat niet in een filmpje wordt uitgelegd of kom je er niet uit? Na aanschaf van de cursus, krijg je 12 maanden onbeperkt support. Mail ons je vraag en wij mailen je terug met screenshotjes die uitleggen hoe het werkt. Na deze twaalf maanden beantwoorden we kleine vragen natuurlijk ook nog gewoon. Grote vraagstukken die veel tijd kosten (wat doorgaans zelden voorkomt) laten we natuurlijk ook niet liggen. Tegen een vooraf afgesproken tarief helpen we je altijd vooruit.

 • Hosting

  In het totaalbedrag zit de registratie en hosting voor het eerste jaar. Bij “hosting” moet je denken aan bijv. doorlopend technisch onderhoud, up-to-date houden van de beveiliging, ruimte op de server, emailadressen etc. Voel je vrij om na dit eerste jaar over te stappen naar een andere provider. Wil je bij ons blijven en daardoor zeker weten dat de hosting altijd tiptop geregeld is en je geen omkijken hebt naar technisch onderhoud? Dan zijn de jaarlijkse kosten voor de registratie en hosting 70 euro. Je ontvangt hiervoor 1 keer per jaar een factuur. Opzeggen kan ieder jaar tot 2 maanden voor de afloopdatum.

Goed om te weten:

 • Server

  Het is een must dat het domein op onze server staat. De registratie doen wij voor je. Heb je al een domein bij een andere provider? Dan verhuizen we dit domein naar onze server. Reden van deze “must” is tweeledig: ten eerste weten we van onze server 1000% zeker dat deze goed beveiligd is en ten tweede willen we niet afhankelijk zijn van een derde partij. Als je ons op zaterdagavond mailt dat er een probleem is met de site, willen we direct kunnen handelen en niet tot maandagochtend moeten wachten tot de derde partij weer aan het werk is.

 • Template

  Het template dat we installeren is een template van Kriesi. De opbouw, inhoud en onderdelen van de cursus zijn op dit template gebaseerd. We hebben dit template gekozen omdat dit een zeer gebruiksvriendelijke page-builder heeft en eindeloos veel mogelijkheden voor het maken van nagenoeg elke layout. Ook heeft dit template een 25 tal gebruiksklare demo’s die je zou kunnen kiezen. Hiermee is je site met 1 druk op de knop opgebouwd en hoef je alleen maar zelf teksten en foto’s toe te voegen/aan te passen. Wanneer je ons portfolio bekijkt, kunnen we zeggen dat 90% van de sites die hierin staan met dit template is gemaakt.

 • Shop

  Wanneer je een shop gaat bouwen met online betaalsystemen, kunnen wij de installatie van bijv. iDeal voor je regelen. Wij doen dit in combinatie met een Mollie account (www.mollie.com) wat je zelf even moet maken. Met de informatie die uit dit account komt, kunnen wij online betaalsystemen voor je installeren. De meerprijs voor deze installatie is € 49,00. Wil je geen online betaalsysteem (bijv. alleen bankoverschrijvingen of facturatie voor- of achteraf) dan zijn er geen extra kosten aan verbonden.

 • Hosting

  In het totaalbedrag zit de registratie en hosting voor het eerste jaar. Bij “hosting” moet je denken aan bijv. doorlopend technisch onderhoud, up-to-date houden van de beveiliging, ruimte op de server, emailadressen etc. Voel je vrij om na dit eerste jaar over te stappen naar een andere provider. Wil je bij ons blijven en daardoor zeker weten dat de hosting altijd tiptop geregeld is en je geen omkijken hebt naar technisch onderhoud? Dan zijn de jaarlijkse kosten voor de registratie en hosting 70 euro. Je ontvangt hiervoor 1 keer per jaar een factuur. Opzeggen kan ieder jaar tot 2 maanden voor de afloopdatum.

Kosten:

Het all-inn cursusbedrag is € 375,00.

Zodra we je domein hebben geregistreerd, WordPress en template hebben geïnstalleerd en we je toegang hebben gegeven tot het cursus materiaal, ontvang je van ons de factuur hiervoor. De twaalf maanden onbeperkt support gaan in op de factuurdatum.

Heb je vragen of wil je meer info? Mail ons dan even.

Aanmelden:

Wil je je direct aanmelden voor de cursus? Vul dan onderstaand formulier in.
Wij bevestigen je de ontvangst en nemen contact met je op om af te spreken wanneer je zou willen starten.

1 + 3 = ?